Koning Mohammed VI leeft mee na ongeluk militairen en trekt portemonnee

buitenland
29
12 aug '13
De koning van Marokko heeft zijn medeleven geuit richting de families van de militairen die omkwamen bij een zwaar ongeluk.

Bij het ongeluk kwamen 16 militairen om tussen Tetouan en Al Hoceima. Koning Mohammed VI is de opperste commandant en stafchef van de Koninklijke Landmacht en verzond een bericht van medeleven naar de nabestaanden van de slachtoffers en de gewonden. In zijn verklaring sprak de koning over diep verdriet bij zijn familie na deze trieste gebeurtenis. Ook vraagt hij Allah om Zijn oneindige genade te verspreiden over de zielen van de 'martelaren van Marokko'. 

Wat de gewonden betreft hoopt hij op een spoedig herstel. Hij beloofde de slachtoffers voortdurende zorg en medeleven. Zo besloot hij om persoonlijk op te draaien voor de kosten van de begrafenissen en de kosten voor medische zorg voor de gewonde betrokkenen. Mohammed VI gaf daarbij bevelen aan alle betrokkenen overheidsinstellingen om hun inspanningen te verhogen en alles uit de kast trekken om de families bij te staan en te steunen.

© Redactie 2013
mohammed vi
al hoceima
militairen
tetouan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?