'Doden bij bestorming protestkampen aahang Morsi'

buitenland
4
14 aug '13
De Egyptische veiligheidsdiensten hebben woensdag een begin gemaakt met het ontruimen van twee tentenkampen in de Egyptische hoofdstad Caïro.

Dat heeft de Egyptische staatstelevisie gemeld. Volgens de Moslimbroederschap zijn bij de ontruimingen vijftien doden gevallen. De Egyptische autoriteiten spreken van twee gewonde agenten. De tentenkampen zijn opgericht door aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi. De veiligheidsdiensten zetten traangas in bij het tentenkamp in de wijk Nasser City.

Bij het tweede, kleinere kamp nabij de Universiteit van Caïro zijn pantservoertuigen ingezet. Op de Arabische nieuwszender Al-Arabiya zijn beelden te zien van wolken traangas, ingezakte tentjes en brandende autobanden. De veiligheidsdiensten roepen de betogers per megafoon op het verzet te staken. Ook zijn er berichten dat politieagenten met rubberkogels schieten.

Na de militaire machtsgreep in Egypte op 3 juli is de achterban van Morsi vrijwel dagelijks de straat opgegaan om te eisen dat hij terugkeert als president. Bij de schermutselingen zijn al 250 mensen om het leven gekomen.

© Novum 2013
egypte
caïro
arabische lente
morsi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?