Toerist uit Senegal in Marokko doodgestoken om zitplaats

marokko
126
15 aug '13
Tijdens een conflict in een bus in Rabat is een jonge Senegalees omgekomen na een steekpartij.

De 31-jarige Senegalees Ismaila Faye uit Dakar kwam gisterochtend om het leven op het Al Kamra busstation in Rabat. Aanleiding voor de steekpartij was een woordenwisseling met een Marokkaanse passagier die net als Faye plaatsnam in de bus onderweg naar Fes. De man wilde niet dat de toerist op een bepaalde stoel ging zitten naast een Marokkaans persoon, waarschijnlijk ging het hier om een vrouwelijke medepassagier.

Dat is althans het verhaal van Kankou Sy, vicepresident vertegenwoordiger van de Senegalese onderdanen in Marokko. Sy deed zijn relaas tegenover radio RFM, meldt Yabiladi. Hij spreekt dan ook van een racistisch motief. Het slachtoffer wilde niet op een andere stoel gaan zitten omdat de zitplaatsen genummerd zijn en overeenkwam met zijn kaartje. De verbale uitwisseling ontaarde snel in gewelddadigheden.

De boze passagier vertrok maar keerde later - gewapend met mes - terug. Hij stak vervolgens heftig in op de Senegalees die vervolgens onderweg naar het ziekenhuis overleed. Het lichaam van de overledene werd naar een lijkenhuis gebracht waar hij werd geïdentificeerd door een andere Senegalees. Ismaila Faye werkte in zijn eigen land als bakker en was naar Marokko afgereisd voor de heilige trip genaamd 'Ziar'.

Veel Afrikanen reizen elk jaar naar Marokko om bepaalde heiligen te aanbidden.

© Redactie 2013
marokko
senegal
rabat
steekpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?