Marokko reageert verbijsterd op gebeurtenissen Egypte

marokko
30
16 aug '13
Marokko heeft een officiële statement geuit over de zorgwekkende situatie in Egypte.

De afgevaardigde van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Youssef Amrani, reageerde vol verbijstering over de vele doden in Egypte. Namens de Marokkaanse politiek veroordeelde hij het verlies van mensenlevens met klem. Daarin maakt hij geen verschil tussen de duizenden dode burgers en tientallen 'wetshandhavers'. In een interview met CNN drong Amrani erop aan op het belang van de nationale eenheid en stabiliteit in Egypte.

Een rustig Egypte is eveneens belangrijk voor de gehele regio, zeker gezien de pogingen van de Verenigde Staten om het vredesproces tussen Palestina en Israël te hervatten, maakt Amrani duidelijk tegenover de Amerikaanse zender. Een oplossing zit 'm dan ook in een politieke oplossing die gevonden moet worden op basis van dialoog en vertrouwen waarin alle partijen van de Egyptische samenleving tevreden mee zijn.

Egypte en de democratie in het land hebben echter een lang proces te gaan, stelt de afgevaardigde. Gevraagd naar de Marokkaanse democratie antwoordde Amrani het proces als 'uniek'.

© Redactie 2013
marokko
egypte
morsi
arabische lente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?