Marokkaans gezin maakt in camper wereldreis door 80 landen
Een bijzonder avontuurlijk gezin uit Marokko is afgelopen week begonnen aan een bijzondere reis.
16 August 2013
lifestyle

De grote droom van vader des huizes Anwar Atmani is eindelijk in vervulling gegaan: een wereldreis maken met zijn gezin. Anwar droomde samen met zijn vrouw geruime tijd van hun droomreis maar moesten nog even wachten tot hun kinderen gegroeid zijn. Nu het moment daar is doet het gezin hun verhaal tegenover MAP. De komende vijf jaar zullen de Atmani's langs alle werelddelen gaan en 80 landen bezoeken.

Camper
Een van de grootste voorbereidingen was het ombouwen van een negen meter lange camper. Het gevaarte van zes ton is nu een echt huis en biedt het gezin alle noodzakelijke comfort tijdens de loodzware reis. 'De reis is niet in een opwelling besloten', laat Malika Anwar weten kort voor hun reis in Casablanca begon. Malika is overigens werkzaam bij een wervingsbureau en verantwoordelijk voor de werving voor multinational Gilette in Marokko.

Haar man Anwar doet het beroepsmatig ook goed door zijn bijdrage aan de nationale strategie betreft offshoring. Het koppel wil het echter allemaal anders doen en daar is deze reis dan ook goed voor. Ze willen hiermee hun levensstijl veranderen en tegelijkertijd hun drie kinderen op een bijzondere manier opvoeden. Mayssae, Maya en Mehdi moeten tijdens de reis de universele waarde van het gezin leren te waarderen.

'Ik wil de menselijke waarden ontdekken en de mogelijkheid bieden om onze manier van leven en denken te veranderen. Daarnaast is de openheid naar anderen en andere culturen ook belangrijk tijdens onze reis', zegt Anwar kort voor vertrek. Over de camper heeft Anwar ook wat te vertellen. Het was namelijk een combinatie van puur geluk, fortuin en een combinatie van omstandigheden toen ze het vervoersmiddel troffen.

Een buitenlander in Marokko was de eigenaar en verhuurde de auto voor filmcrews die in Marokko kwamen filmen. 'Het was net liefde op het eerste gezicht', zegt Anwar. Daarna volgden al gauw de voorbereidingen.

80 landen
Het koppel moest vervolgens routes, de keuze van landen, de financiering en het project tot in de kleinste details afronden. Daarbij hoort ook het onderwijs voor hun kroost. Het Spaanse ministerie van Onderwijs heeft het gezin geholpen door de 3 M's online scholing aan te bieden. Zodra het gezin een land bereikt met een Spaanse consulaat zullen daar evaluaties plaatsvinden over het onderwijs.

Daar waar anderen de reis als hels zouden ervaren denken de Atmani's er anders over. 80 landen zullen zij kriskras bezoeken en zullen beginnen met de oversteek van de Straat van Gibraltar richting Spanje en België. Nederland staat jammer genoeg niet op de planning. Bij onze Zuiderburen zullen de gezinsleden aan boord gaan van een schip dat hen naar Zuid-Amerika brengt.

Vervolgens verblijft het gezin anderhalf jaar in Uruguay, Argentinië, Chili, Brazilië en Bolivia. Daarna reist het avontuurlijk gezin naar Azië, Australië en vervolgens keert men terug in Afrika. Aan de financiering is ook gedacht. Hoewel het paar goede banen hadden zullen de twee taalcursussen en lessen in de marketing geven op universiteiten in verschillende landen. Hiermee moet extra inkomen gegenereerd worden.

marokko
wereldreis
atmani
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi