Prijs voor melk in Marokko stijgt plotseling, Marokkanen balen

marokko
38
16 aug '13
Een week na het einde van de Ramadan stijgt de prijs voor sommige levensmiddelen nog steeds.

Sinds gisteren is de prijs voor melk in Marokko fors gestegen, meldt zakenkrant Ecos. Zowel de consument als ondernemers moeten tot wel 50 cent (halve dirham) meer betalen voor een liter melk. Daar waar een liter melk normaliter 8,50 dirham kostte zal men nu 9 dirham moeten neertellen voor melk van Central. Groothandelaren betalen in tegenstelling tot de 8 dirham voorheen nu 8,40 dirham voor hetzelfde aantal liter melk.

Voor vooral de arme Marokkaan komt dit nieuws allesbehalve op een goed moment. Met de dure maand Ramadan en het Suikerfeest net achter de rug verwachtten veel consumenten dat de prijzen weer zullen dalen. De stijging kwam volgens Moroccoworldnews ook onverwacht omdat prijsstijgingen vaak in de media worden gemeld. De verbazing was bij velen groot toen ze bij de kassa een hoger bedrag te horen kregen.

Sommige bronnen halen nar voren dat de stijging komt door de wereldwijde financiële malaise, het beleid van het grootste melkbedrijf om kwaliteit te garanderen en de stijgende grondstofprijzen. Centrale Laitiere Maroc werd overigens in februari overgenomen door multinational Danone.

© Redactie 2013
marokko
melk
crisis
ramadan 2013
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?