Saudische prins ontslaat geliefde islamprediker om Morsi

buitenland
37
19 aug '13
Preker dr. Tariq Al Swaidan is door de Saudische prins Al Waleed ontslagen voor zijn sympathie voor de Moslimbroederschap.

Al Suwaidan zou ook warme banden hebben met de onderdrukte Moslimbroeders. In een verklaring laat de prins weten dat er geen plaats is voor degenen die een afwijkende gedachte hebben dan die van Al Resalah Channel. 'Het kanaal richt zich op gezinnen en educatieve programma's die diverse aspecten van sociale en ontwikkelings- en religieuze programma's op een evenwichtige manier te brengen', zei prins Al Waleed volgens Arabian Business.

In 2006 richtte de prins de kanaal op ter bevordering van de ware islam. Hij voegde het volgende toe aan zijn verklaring: 'De boodschap van Al Resalah draagt bij aan de positieve invloed op het denken van de islamitische en Arabische kijkers. Wij proberen de jeugd ook te behouden van extremisme. Al Resalah Channel draagt de tolerante islamitische en Arabische identiteit uit door het gebruik van wetenschappelijke methodes waarbij een negatieve agenda niet gewenst is'. 

Het is inmiddels bekend dat het Saudische koningshuis de coup in Egypte steunt. Mogelijk snijdt de prins zichzelf met deze beslissing in de vingers omdat Al Suwaidan een zeer geliefde prediker is in de islamitische wereld. De spreker is een Koeweitse ondernemer, auteur en een van de bekendere sprekers die door zijn programma's tot wel tien miljoen kijkers haalt. Hij was naast spreker ook directeur-generaal bij de islamkanaal. 

Volgens Forbes behoort Al Suwaidan tot de meest gevraagde sprekers.

© Redactie 2013
saoedi-arabië
al waleed
tariq al suwaidan
al risalah channel
morsi
egypte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi