Man één jaar cel in voor gooien bowlingbal in gezicht van geliefde

algemeen
18
20 aug '13
Een man is dinsdag veroordeeld tot een jaar cel voor het gooien van een bowlingbal in het gezicht van zijn toenmalige vriendin.

De vrouw raakte levensbedreigend gewond. De rechtbank in Lelystad acht een poging tot doodslag bewezen. De man moet zijn ex ruim tienduizend euro schadevergoeding betalen. Het voorval vond in mei plaats bij een bowlingcentrum in Almere. De man was daar met vrienden aan het bowlen, maar zijn vriendin kwam ruziemaken.

Nadat ze de deksel van een vuilnisbak richting de man had gegooid, gooide hij volgens de rechtbank uit een impulsieve reactie een bowlingbal naar de vrouw en een man die haar volgens de verdachte vasthield. Het hoofdletsel dat de vrouw opliep is in veertig tot zestig procent van de gevallen dodelijk. Het slachtoffer is inmiddels goed opgeknapt, maar wat de neurologische schade is is nog niet in te schatten.

Zo kan ze bijvoorbeeld last krijgen van geheugen- en concentratiestoornissen. Het Openbaar Ministerie had veertien maanden celstraf geëist. De rechtbank heeft er echter rekening mee gehouden dat de vrouw naar het bowlingscentrum is gegaan en daar ruzie met de man heeft gemaakt.

Ook vindt de rechtbank het te prijzen dat de man vanaf het begin de verantwoordelijkheid voor zijn handelen heeft genomen en naar waarheid heeft verteld wat er is gebeurd.

© Novum 2013
bowlingbal
ex
relatie
lelystad
almere
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi