Sancties VS tegen koranschool in Pakistan

buitenland
3
21 aug '13
De VS hebben sancties ingesteld tegen een koranschool in Pakistan die strijders van Al-Qaida en andere militante groepen zou opleiden en financieren.

Dat heeft het Amerikaanse ministerie van financiën bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat de VS maatregelen nemen tegen een koranschool. De school, de Ganj Madrassa, staat in Peshawar. De sancties houden in dat eventuele tegoeden van de school onder Amerikaanse jurisdictie worden bevroren en dat vanuit de VS geen zaken met de school gedaan mogen worden.

De school zou onder leiding staan van Sheik Aminullah, tegen wie de VS en de Verenigde Naties in 2009 al sancties troffen, omdat hij materiële steun verleende aan Al-Qaida en de Taliban. "De Ganj Madrassa dient als een terroristisch opleidingscentrum, waar leerlingen onder het mom van religieus onderwijs geradicaliseerd worden om terroristische activiteiten te verrichten", aldus het ministerie in een schriftelijke verklaring.

"In sommige gevallen zijn leerlingen opgeleid om bommen te maken en zelfmoordaanslagen te plegen." Een bestuurder van de school, Alam Sher, ontkende tegenover Associated Press dat de school banden heeft met militante groepen. Volgens Sher gaf Aminullah tot negen maanden geleden les op de school. Hij zei niet te weten waar hij zich nu bevindt.

Sher zei ook dat de school geen geld uit het buitenland ontvangt en daarom geen last zal hebben van de sancties. Volgens hem telt de school zeker 150 leerlingen, die voor het grootste deel uit arme families komen.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2013
vs
al-qaida
pakistan
school
koranschool
ganj madrassa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi