Marokkanen keren zich tegen Arabische landen om Egypte (video)

marokko
3
22 aug '13
Vorige week vonden verschillende protesten plaats in Marokko.

Ongeveer 10.000 Marokkanen gingen de straten op om hun steun te betuigen aan het deel dat tegen de coup in Egypte is. Vooral leden van de Moslimbroederschap kunnen rekenen op Marokkaanse steun. Marokko kent met de PJD-partij aan de macht namelijk een soortgelijke regering. Ook het bloedvergieten van het gewelddadig leger schiet in het verkeerde keelgat van de demonstranten.

Er was echter ook aandacht voor de Arabische steun van landen als Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. De Marokkanen scandeerden dan ook leuzen als 'De heersers van de Golf zijn het kwaad, ze zijn als Bashar', verwijzend naar de huidige leider van Syrië. Saudi-Arabië is een van de belangrijkste islamitische landen ter wereld en steunt de coup van het leger tegen Morsi.

Onbegrijpelijk, zo stellen miljoenen moslims wereldwijd. 'Zij brachten vernietiging naar Egypte', scandeerden de Marokkanen eveneens. Het officiële standpunt van Marokko aangaande Egypte is overigens vrij neutraal. Marokko veroordeelde het bloedvergieten maar wil dat het geweld van beide kanten stopt.

© Redactie 2013
marokko
arabische wereld
arabische lente
egypte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi