Marokko woedend om gifgasaanval Damascus

marokko
16
28 aug '13
Marokko heeft zich uitgesproken over de moordpartij in Ghouta, de getroffen voorstad van Damascus.

Staatspersbureau MAP heeft gisteren een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken gepubliceerd waarin de autoriteiten zich uitspreken over de kwalijke aanval waarbij hoogstwaarschijnlijk chemische wapens zijn gebruikt. Het koninkrijk veroordeelde de lafhartige moordpartij die elk menselijk bewustzijn tart doordat de meerderheid van de slachtoffers ongewapende burgers, kinderen, vrouwen en ouderen zijn, zegt het ministerie van Saad Edinne El Othmani.

Marokko volgt met ontzetting de gruwelijke misdaden in de regio Ghouta waarbij honderden doden en duizenden gewonden zijn gevallen, meldt de bron. Bovendien nam Marokko met verontwaardiging kennis van het bewijs dat er chemische wapens zijn gebruikt. Marokko noemde het Syrisch regime verantwoordelijk en die zullen dan ook de gevolgen moeten ondergaan voor het gebruiken van internationaal verboden wapens.

De autoriteiten namen in de verklaring ook de tijd om hun oprechte medeleven aan de families van het 'broederlijk volk van Syrië' te tonen. Tot slot roept Marokko de internationale gemeenschap op om dringend aan een oplossing te werken om het Syrische volk te redden. Waarom het ministerie nu pas met een officiële verklaring op de proppen komt is niet bekend. Wellicht was de verantwoordelijke minister met reces.

Het ministerie kon nog niet spreken over eventuele maatregelen tegen het regime of hulp aan de getroffen burgers.

© Redactie 2013
marokko
syrië
arabische lente
gifgasaanval
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?