Bale definitief naar Real voor duizelingwekkend bedrag

sport
232
2 sep '13
Gareth Bale gaat definitief van Tottenham Hotspur naar Real Madrid. Dat melden beide clubs zondagavond.

De transfer van de 24-jarige Welshman hing al geruime tijd in de lucht. Eerder zondag had Spurs-coach André Vilas-Boas zich al laten ontvallen dat Bale naar de Spaanse grootmacht zou gaan. Bale wordt maandag om 13.00 uur gepresenteerd in Madrid. Over de transfersom is onduidelijkheid. Bronnen binnen de Spurs meldden aan persbureau AP dat Bale honderd miljoen euro zou opleveren.

Daarmee zou de aanvallende middenvelder de duurste speler aller tijden zijn. Spaanse media berichtten echter dat de transfersom 91 miljoen euro is. Als die lezing klopt blijft Cristiano Ronaldo de duurste aller tijden. Hij kostte bij zijn overgang van Manchester United naar Real 93 miljoen euro. Bale zou volgens Spaanse kranten eerder al een contract voor zes seizoenen zijn overeengekomen in het Santiago Bernabeu. In die periode verdient hij tien miljoen euro per jaar.

Sinds hij in 2007 overkwam van Southampton speelde Bale 203 duels voor de Spurs. Daarin scoorde hij 55 doelpunten. Voorzitter Daniel Levy van Londense club stelt Bale eigenlijk niet te hebben willen laten gaan. "De aandacht van Real Madrid en Gareth's wens om te vertrekken waren echter zo groot dat we denken dat de speler niet voldoende gemotiveerd zou zijn voor onze club. We hebben daarom met tegenzin besloten hem te verkopen."

Bale zelf spreekt in een verklaring op de website van de Spurs zijn dankbaarheid uit. "Ik besef me goed dat ik niet op mijn huidige niveau zou zijn zonder de steun van Southampton en daarna de Spurs", schrijft hij. "Tottenham zal me altijd na aan het hart gaan en ik weet zeker dat ze dit seizoen successen zullen vieren. Ik kijk nu vooruit naar het volgende spannende hoofdstuk in mijn leven: voetballen voor Real Madrid."

© Novum 2013
gareth bale
real madrid
spanje
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?