'Marokko uitgegroeid tot regionale macht'

marokko
13
2 sep '13
Hoewel het de Marokkaanse economie momenteel niet voor de wind gaat blijft het land groeien.

Dat zei Miriem Bensalah Chaqroun onlangs in Parijs. Bensalah Chaqroun is de voorzitster van het Algemeen Verbond van Ondernemingen in Marokko en hield een lezing over de Marokkaanse economie voor Franse werkgevers. 'Marokko weet zich aan te passen aan de internationale ontwikkelingen en biedt nieuwe perspectieven', zo begon haar relaas. Ze voegde daaraan toe dat Marokko dit onder leiding van koning Mohammed VI weet te bewerkstelligen.

Als argument noemde de voorzitster het ambitieus programma en gedurfde acties van de koning om de crisis aan te pakken en te richten op moderniteit en groei. De hervormingen op politiek, economisch en sociaal vlak zorgen nu al voor indrukwekkende resultaten. Bensalah Chaqroun verwees onder meer naar de consolidatie van het ondernemingsklimaat, de strijd tegen corruptie, de ontwikkeling van infrastructuur en de oprichting van centra in de industrie en dienstverlening.

Op maatschappelijk vlak is er echter het een en ander te verbeteren, zo weet ook de spreekster. Wel heeft ze goede hoop op verbetering door het in 2005 gestarte project genaamd het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling. Koning Mohammed VI riep het megaproject in het leven en daarna zijn 29.000 kleinere projecten gestart waarbij 7 miljoen mensen geholpen zijn aan verschillende levensbehoeften.

© Redactie 2013
marokko
marokkaanse economie
miriem bensalah chaqroun
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi