Geliefde Aboutaleb wil voor tweede termijn gaan

algemeen
151
2 sep '13
Ahmed Aboutaleb wil graag een tweede termijn als burgemeester van Rotterdam.

Dat zegt hij in een documentaire van TV Rijnmond. De documentaire wordt vanaf 21 september in drie delen uitgezonden bij de regionale omroep. De 52-jarige Aboutaleb is in januari vijf jaar burgemeester van de Maasstad. Hij was staatssecretaris van Sociale Zaken toen hij werd voorgedragen voor die functie. De PvdA'er volgde de huidige minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) op, die tien jaar burgemeester was van Rotterdam.

De keuze van de gemeenteraad voor Aboutaleb, die ook wethouder is geweest in Amsterdam, leidde destijds tot een woedende reactie van fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam Ronald Sørensen. Die vond dat Aboutaleb als Marokkaanse Nederlander geen geschikte burgemeester van Rotterdam zou zijn omdat veel problemen in de stad ook door Marokkanen veroorzaakt zouden worden. Later bond Sørensen in.

Kort na zijn aantreden vonden de strandrellen in Hoek van Holland plaats. Op het feest Sunset Grooves in Hoek kwam een 19-jarige man om het leven door een politiekogel. Het strandfeest liep totaal uit de hand door het agressieve gedrag van hooligans en de afwezigheid van de ME. Onderzoek wees uit dat een hoop mis was gegaan bij de de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie.

Een motie van wantrouwen overleefde Aboutaleb echter. Volgens RTV Rijnmond lijkt Aboutaleb de laatste jaren de harten van de Rotterdammers te hebben gewonnen.

© Novum 2013
marokkaan
ahmed aboutaleb
rotterdam
burgemeester
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi