PVV komt terug op zogenaamde 'shariawijken'

algemeen
46
4 sep '13
Het kabinet moet een onderzoek instellen naar het bestaan van buurten in Nederland waar op straat islamitische regels gelden.

Dat zal de PVV donderdag bepleiten tijdens een debat over dergelijke 'shariawijken', laat Kamerlid Joram van Klaveren weten. Van Klaveren noemt het 'volstrekt belachelijk' dat minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA), ook verantwoordelijk voor integratie, ontkent dat er shariawijken bestaan.

"Een wijk waar op straat het nuttigen van alcohol of varkensvlees niet vrijelijk kan, waar mensen die hun hond uitlaten worden bedreigd, vrouwen met een luchtig truitje worden geïntimideerd, ronselaars voor de jihad actief zijn en er zelfs een islamitische ordedienst om hulp wordt gevraagd door de politie is een sharia-enclave", zegt Van Klaveren.

In mei brachten zowel Asscher als PVV-leider Geert Wilders een bezoek aan de Haagse Schilderswijk, waar volgens een reportage in Trouw islamitische regels golden. Wilders zei zich er niet in Nederland te wanen. Asscher stelde daarentegen niet de indruk te hebben dat er sprake is van een 'moslimenclave'.

Moslimorganisatie Al-Yaqeen ging de straat op en sprak met de personen die ermee te maken hebben: de buurtbewoners. Deze bewoners gaven echter aan zich absoluut niet te herkennen in het beeld dat men schetst over hun wijk.

© Redactie/Novum 2013
shariawijk
sharia driehoek
pvv
joram van klaveren
islam
den haag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi