Jonge vrouwen uit Tunesië mogen niet naar Marokko

marokko
37
6 sep '13
In Tunesië is een opmerkelijk reisverbod ingevoerd terwijl de regering daar geen weet van heeft.

De website Baya maakt melding van een heus reisverbod voor Tunesische vrouwen onder de 35 jaar. De vrouwen zouden niet zonder toestemming van een echtgenoot of vader naar onder meer Marokko en andere Arabische landen mogen reizen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken ontkende een dergelijke regel maar getuigen melden in de landelijke pers dat het verbod wel degelijk geldt op luchthavens in Tunesië.

De bron deed onder meer onderzoek bij de luchthavenpolitie van Tunis en concludeerde dat jonge vrouwen niet alleen of zonder toestemming naar Marokko, Jordanië, Syrië of Egypte mogen reizen. Er zijn inmiddels ook geluiden dat het verbod er weldegelijk is maar informeel blijft. Mogelijk ontstaat hierdoor nodige verwarring bij luchthavenpersoneel. Hoewel het ministerie van Binnenlandse Zaken op Facebook een verbod ontkende verschijnen er berichten van Kamerleden die het verbod bevestigen.

Volgens de bron zou de verantwoordelijke minister 'verstoppertje spelen' nu hem het vuur aan de schenen gelegd zal worden door andere politici. Ook vrouwenorganisaties als de Association for Women's Leadership wil verhaal halen. Zij zijn uiteraard niet blij met de nieuwe ontwikkelingen in het land.

© Redactie 2013
marokko
tunesië
arabische wereld
reisverbod
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?