Verdachte ontsnapt uit ziekenhuis

algemeen
0
8 sep '13
Een 28-jarige man uit Doetinchem, die bij een ongeluk gewond was geraakt aan een been en zijn gezicht, is zaterdagochtend ontsnapt uit een ziekenhuis.

Hij wist tijdens de behandeling aan de aandacht van de politie te ontsnappen en ervandoor te gaan. Hij werd later aangehouden in de woning van een familielid. De man was onder invloed van alcohol verongelukt tussen Doetinchem en Ulft. Zijn auto kwam op zijn kop in de sloot langs de Slingerparallel terecht. Na de blaasproef werd hij naar een ziekenhuis gebracht, maar hij wilde niet worden behandeld.

Op het politiebureau bleek dat hij echt veel te veel had gedronken, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hierna vroeg de man toch om medische verzorging, waarop de politie hem opnieuw naar het ziekenhuis bracht. Agenten wachtten uit privacyoverwegingen buiten de behandelruimte, waaruit de man wist weg te glippen.

De politie zette tevergeefs een zoekactie op touw, maar kreeg in de middag een melding dat de man bij familie was. Daar werd hij alsnog aangehouden. Mogelijk is de Doetinchemmer ook betrokken geweest bij een autobrand aan de Elsterweg in Varsselder. Getuigen hadden een knal gehoord en een auto horen wegrijden waarna bleek dat een voertuig in brand stond. De politie onderzoekt de zaak verder.

© Novum 2013
doetinchem
ziekenhuis
politie
ontsnapping
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?