Politieagenten krijgen pak slaag van kickbokser tijdens cursus

algemeen
20
9 sep '13
De Politieacademie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een klacht die is ingediend door leerlingen.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politieopleiding na berichtgeving door nieuws.nl maandag. Drie leerlingen zouden gewond zijn geraakt tijdens een gevechtstraining. Volgens de nieuwswebsite moesten kandidaat-agenten een donkere kamer binnengaan waar zij werden opgewacht door een ingehuurde professionele kickbokser die hen zwaar mishandelde. Een van het drietal liep daarbij een gebroken kaak op, een ander gebroken ribben en de derde een hersenschudding.

De kickbokser zou zijn doorgegaan terwijl de leerlingen op de grond lagen. Enkelen zouden buiten bewustzijn zijn geraakt. De politieschool wil verder weinig over de zaak kwijt. "We nemen de klacht heel serieus en zijn een intern onderzoek gestart", aldus de zegsvrouw. "Als dat is afgerond komen we erop terug."

De conclusies van het onderzoek worden half oktober verwacht en aangeboden aan de directie van de Politieacademie. Pas na het onderzoek beslist de academie welke actie ondernomen wordt. Nieuws.nl meldt dat de extreme trainingsmethode niet meer gebruikt zou zijn nadat de drie gewond raakten.

© Novum 2013
politieacademie
leerlingen
kickbokser
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?