Marokko wil WK 2026 organiseren

marokko
17
10 sep '13
Marokko wil opnieuw een poging doen om een Wereldkampioenschap voetbal te organiseren.

Dat meldt Yabiladi op basis van bronnen dicht bij de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Na verscheidene pogingen zou de bond de grote droom voor de organisatie van een WK niet willen laten varen. Het Mohammed VI Foundation stelt zelfs dat Marokko een plan heeft gepresenteerd bij de FIFA voor de organisatie van het WK in 2026. Tijdens het laatste bezoek van de FRMF aan Zürich in Zwitserland zouden de ambtenaren een positief antwoord hebben gekregen van voorzitter Joseph Blatter.

Grote droom
Marokko is er ook in 2014 niet bij als het WK zich in Brazilië afspeelt. Naast het spelen van een WK droomt Marokko er ook van om een dergelijk toernooi te organiseren. In 2010 was Marokko kandidaat en leek het serieuze kans te maken. Zuid-Afrika kreeg echter drie stemmen meer. Zonder veel succes deed Marokko ook in 1994, 1998 en 2006 een poging.

Dit jaar zal Marokko wel gastheer zijn van het Wereldkampioenschappen voor clubs. In 2015 staat de Afrika Cup gepland in Marokko. Het in goede banen leiden van deze toernooien zouden de kansen voor Marokko wellicht kunnen vergoten.

© Redactie 2013
marokko
wk 2026
wk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?