Moslima die verplicht zwemles moet volgen is Marokkaanse
Het 13-jarige meisje die via de rechter een vrijstelling voor zwemles wilde afdwingen blijkt van Marokkaanse komaf te zijn.
12 September 2013
lifestyle

Dat melden verschillende Marokkaanse media. Het meisje zou zich mede door haar geloofsovertuiging niet prettig voelen als ze zwemles moet volgen met halfnaakte jongens. Het 13-jarige meisje uit Frankfurt had beargumenteerd dat het zien van jongens in zwembroek haar religieuze zedigheid zou schenden. Ze stelde ook dat als ze het aanbod van de school zou accepteren om een 'burkini' te dragen - een zwempak dat het hele lichaam bedekt - ze zich bloot zou stellen aan pesterijen door medeleerlingen.

De rechtbank besliste woensdag echter dat de burkini een aanvaardbaar compromis is tussen de religie van het meisje en de taak van de overheid om haar burgers te onderwijzen. Half blote mannen zouden in de zomer ook op straat te zien zijn en deze realiteit veranderen of verbieden is volgens hem onmogelijk. Volgens het Duitse persbureau dpa had de vader van het meisje van tevoren gezegd dat hij de uitspraak zou accepteren.

marokko
moslima
marokkaanse
zwemles
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi