Mimoun Oaissa dolblij met nieuwe rol in serie
Mimoun Oaissa vindt dat de rol van officier van justitie in de serie Overspel hem op het lijf is geschreven.
13 September 2013
shownieuws

In een van de eerste scènes moet hij zijn team stevig toespreken. "Ik kom daar net binnen en moet even met de vuist op tafel slaan. Maar ik ben zelf ook een echte terriër, altijd gedreven. Je moet me eens tegen mijn studenten horen vloeken als ik acteerles geef", zei hij vrijdag tegen Novum Nieuws. Vrijdag werd bekend dat de acteur het nieuwe personage gestalte geeft in het tweede seizoen van de serie.

"Die auditie liep ook gesmeerd. Soms moet je uren zoeken voordat je iets kunt spelen. Dit was een van die momenten waarop alles op z'n plek valt." De 'dertiger' - "Ik ben zo oud als mijn personage", lacht Oaissa - is apetrots dat hij de rol heeft weten te bemachtigen. "De lat voor deze serie ligt enorm hoog. Iedereen wil wel een rol in Overspel." Hij legt uit dat hij de serie absoluut een van de beste vindt van dit moment.

"Ik had de dvd-box van seizoen 1 allang thuis liggen. De scenario's zijn echt heel goed geschreven en kunnen zich zo meten met die van Borgen en The Sopranos." Oaissa was al even als besnorde Irakese boef te zien in de deels met Nederlands geld gefinancierde film The Devil's Double uit 2011. Toch is hij voor de rest voornamelijk bekend van zijn luchtige rollen in komedies zoals Shouf Shouf Habibi! en Het Schnitzelparadijs.

"Die andere personages moest ik altijd heel zwaar aanzetten. Ik moest plat Amsterdams praten of weer de linke crimineel uithangen", vertelt Oaissa. "Nu mag ik eens met een stropdas en een toga in beeld komen." Het tweede seizoen van Overspel gaat op 26 oktober van start. Niet lang daarna gaat overigens ook de Amerikaanse remake van het eerste seizoen van start op zender ABC.

© Novum 2013
mimoun oaissa
overspel
serie
acteren
marokkaan
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi