Schutter Washington was bekeerde boeddhist

buitenland
58
17 sep '13
De man die maandag een bloedbad aanrichtte op een complex van de Amerikaanse marine in Washington, de 34-jarige Aaron Alexis, was een voormalige reservist.

Dat heeft de FBI bekendgemaakt. Alexis, die zelf ook om het leven kwam bij de schietpartij, was bovendien een bekende van de politie. De schutter, afkomstig uit New York, werkte voor een bedrijf dat werkzaamheden verrichtte voor het intranet van de Amerikaanse marine. Met behulp van zijn werkpas wist hij zich toegang tot het marinecomplex te verschaffen.

Van 2007 tot 2011 was Alexis reservist. Tot mei van dit jaar werkte hij als ober en bezorger voor een Thais restaurant in een buitenwijk van Fort Worth. Volgens vrienden had Alexis zich tot het boeddhisme bekeerd en was het zijn wens monnik te worden.

In september 2010 werd Alexis aangehouden op verdenking van het afvuren van een pistool. Het kwam niet tot een aanklacht nadat hij had verklaard dat het vuurwapen per ongeluk was afgegaan. In mei 2004 werd hij gearresteerd, omdat hij in een woede-uitbarsting de banden van andermans auto had stukgeschoten.

Toen hij zijn aanval op het marinecomplex begon, had Alexis twee vuurwapens bij zich, waaronder een AR-15 semiautomatisch geweer. Later pakte hij nog het pistool af van een politieagent ter plekke. Het motief van zijn aanval is nog onduidelijk.

Aanvankelijk werd rekening gehouden met twee schutters, maar de politie liet weten dat de aanval zeer waarschijnlijk het werk was van een eenling.

© Novum 2013
aaron alexix
fbi
boeddhist
schietpartij
washington
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?