Marokko pakt journalist op vanwege Al-Qaida-video

marokko
28
17 sep '13
Ali Anouzla is opgepakt door de Marokkaanse autoriteiten. Hij staat onder meer bekend als degene die het amnestieschandaal van pedofiel Daniel Galvan naar buiten bracht.

De hoofdredacteur van de Marokkaanse nieuwssite Lakome is opgepakt omdat hij een video van de Noord-Afrikaanse tak van Al-Qaida heeft gepubliceerd en er een stuk over heeft geschreven. Al-Qaida in de Islamitische Maghreb (AQIM) haalde in de video uit naar de Marokkaanse koning. Dat heeft een journalist van de website dinsdag gezegd.

In de video bekritiseert AQIM koning Mohammed VI vanwege diens samenwerking met de voormalige Amerikaanse president George W. Bush in de zogenoemde 'war on terror'. Ook wordt de koning een despoot genoemd en beschuldigd van corruptie.

"Naar aanleiding van de verspreiding door de elektronische krant Lakome van een video die wordt toegeschreven aan AQIM, waarin duidelijk werd opgeroepen tot terreurdaden in Marokko, heeft de procureur-generaal de politie opgedragen de eigenaar van de krant te arresteren", aldus de Marokkaanse aanklager.

Lakome staat bekend om zijn felle kritiek op de Marokkaanse regering. De video van AQIM was maandag al voorpaginanieuws in diverse Marokkaanse kranten.

© Redactie/Novum 2013
marokko
ali anouzla
daniel galvan
aqim
al-qaida
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi