Nordin Amrabat keihard onderuit tegen Real in Champions League

marokko
307
18 sep '13
Voor de Marokkaanse international Nordin Amrabat begon het toernooi op een uiterst pijnlijke manier.

De voormalig aanvoerder van Oranje Wesley Sneijder deelde ook in de malaise en verloor thuis met Galatasaray met maar liefst 6-1 van zijn oude club Real Madrid. Cristiano Ronaldo eiste met drie doelpunten de absolute hoofdrol voor zich op. De Turken hielden zich in de eerste helft nog aardig staande. De 0-1 van miljoenenaankoop Isco viel pas in de 33e minuut.

Na rust liep de score snel op. Karim Benzema maakte er in de 54e minuut 0-2 van en nam tien minuten voor tijd ook de 0-5 voor zijn rekening. Ronaldo vond het net in de 63e, 66e en 91e minuut. Galatasaray, dat Didier Drogba halverwege uit zag vallen met een schouderblessure, stelde er bitter weinig tegenover. Bij een 0-5 achterstand redde Umut Bulut nog enigszins de eer op aangeven van Amrabat.

De enige teleurgestelde Madrileen was Iker Casillas. De doelman, die alleen in Europa en in bekerwedstrijden wordt opgesteld, viel vroeg uit na een botsing met ploeggenoot Sergio Ramos.