Marokkaans-Nederlandse strijder omgekomen in Syrië

marokko
195
20 sep '13
De 18-jarige Soufyan el H. uit Den Haag is in Syrië gesneuveld tijdens de strijd tegen tiran Assad.

Volgens de Volkskrant werd hij in de buurt van Aleppo in zijn hoofd geschoten toen hij met andere strijders in gevecht was met troepen van Assad. Volgens de krant zouden de ouders van Soufyan dit weekeinde hebben vernomen dat hun zoon om is gekomen in Syrië. Dit bericht was uit het verscheurde land afkomstig. De ouders dachten dat hun zoon om humanitaire redenen in Syrië was en om daar in een ziekenhuis te werken.

Volgens de bron zou Soufyan gezegd hebben dat hij daar de gewonden helpt. Volgens voorlopige tellingen zou de Nederlander van Marokkaanse komaf de zesde Nederlander zijn die gedood is in het gevaarlijke land.

Niet te stoppen
Nog altijd vertrekken er jonge moslims naar Syrië vanuit Nederland en andere Europese landen. Een bekend geval is de 19-jarige Oum Usama. Zij werd lange tijd verdacht van het ronselen van strijders voor Syrië maar de Nederlandse autoriteiten konden dit niet hard maken. Na haar vrijlating reisde ze haar man achterna. Ook drie vriendinnen van Oum Usama zijn in Syrië.

Hoeveel Nederlanders er in Syrië zijn is echter niet helemaal bekend omdat sommigen geen bericht achterlaten of hun families instrueren over hun nobele intentie. Inlichtingendiensten zijn van mening dat het er ongeveer vijftig a honderd zijn.

© Redactie 2013
marokko
soufyan el h
den haag
syrië
arabische lente
aleppo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?