Vriend Mohammed VI Juan Carlos opnieuw onder mes

buitenland
4
20 sep '13
De Spaanse koning Juan Carlos moet voor de derde keer in nog geen twee jaar tijd worden geopereerd aan een heup.

De vorst brak zijn rechterheup vorig jaar april toen hij in Botswana op olifanten aan het jagen was. In november werd hij geopereerd aan zijn linkerheup. Juan Carlos ging in maart ook al onder het mes. Toen werd de 75-jarige koning geopereerd aan een dubbele hernia. Dat was de twaalfde operatie die Juan Carlos in zijn leven onderging. De koning heeft zijn werkzaamheden sindsdien weer opgepakt, maar loopt nog steeds met een wandelstok.

Het Spaanse koningshuis brengt later vrijdag meer details naar buiten over de op handen zijnde operatie van Juan Carlos. De Spaanse koning kwam vorig jaar onder vuur te liggen vanwege zijn safari in Botswana. Die kwam aan het licht door de gebroken heup. Het werd de vorst niet in dank afgenomen dat hij in Afrika ging jagen terwijl zijn land een van de ergste economische crises ooit doormaakte.

Juan Carlos ging publiekelijk door het stof. "Ik heb een fout gemaakt, het zal niet nog eens gebeuren." Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren deze week in Spanje voor een bezoek aan Juan Carlos en zijn vrouw Sofia. Het was het vijfde kennismakingsbezoek over de grens sinds Willem-Alexander in april koning werd.

© Novum 2013
spanje
juan carlos
mohammed vi
heup
operatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi