Bloedige aanslag op kerk in Pakistan

buitenland
11
22 sep '13
Twee zelfmoordterroristen hebben zich zondag bij een kerk in de Pakistaanse stad Peshawar opgeblazen.

Zeker zestig mensen, onder wie vrouwen en kinderen, vonden de dood. Meer dan 120 mensen raakten gewond. Dat hebben woordvoerders van een ziekenhuis in Peshawar gezegd. De terroristen sloegen vrijwel gelijktijdig toe toen honderden gelovigen na de mis de kerk verlieten. Buiten de kerk werden gratis maaltijden verstrekt. Lichaamsdelen van de daders, die door de kracht van de explosie werden weggeblazen, zijn teruggevonden.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Radicale opstandelingen in het noordwesten van Pakistan hebben het vaker gemunt op de christelijke minderheid. Ook andere islamitische bevolkingsgroepen vormen een doelwit als zij door dit soort extremistische groeperingen als afvalligen worden bestempeld.

De Pakistaanse premier Nawaz Sharif veroordeelde de aanslag. "De terroristen hebben geen religie en het aanvallen van onschuldigen is tegen de leerstellingen van de islam en alle religies", zei hij. "Zulke wrede terreurdaden weerspiegelen de bruutheid en onmenselijkheid van terroristen."

De regering hoopt vrede te kunnen bewerkstelligen met de Pakistaanse Taliban, die vooral in het noordwesten van het land veel invloed hebben. Zij gelooft dat dat de beste manier is om het geweld in het land de kop in te drukken. De Taliban eisen de vrijlating van opstandelingen en willen dat de regering haar troepen uit het noordwestelijke stammengebied terugtrekken.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2013
pakistan
peshawar
terrorisme
kerk
aanslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?