iPhone 5S en 5C negen miljoen keer verkocht

algemeen
0
23 sep '13
Apple heeft in drie dagen tijd meer dan negen miljoen exemplaren van de iPhone 5S en 5C verkocht.

Bij verschillende winkels is de iPhone 5S uitverkocht. Het Amerikaanse miljardenbedrijf denkt binnen enkele weken nieuwe telefoons in de winkels te kunnen leggen. Apple sprak maandag van de meest succesvolle lancering van een iPhone ooit, maar maakt in de bekendmaking van de cijfers geen onderscheid tussen de 5S en de 5C. Het is dus niet duidelijk of van een van de twee telefoons meer exemplaren zijn verkocht dan de vijf miljoen die vorig jaar van de iPhone 5 over de toonbank gingen in het eerste weekend.

Apple zet het verkooprecord neer ondanks dat het marktaandeel van besturingssysteem iOS, dat wordt gebruikt voor telefoons en tablets, afgelopen jaar is gedaald naar dertien procent. Dit zorgde voor de nodige kritiek op topman Tim Cook. Met het verkoopsucces van de iPhone 5S en 5C zal de druk op hem waarschijnlijk afnemen.

Vrij van kritiek blijft Apple echter niet. Vlak voor de lancering van de twee telefoons kwamen fabrieken van de Amerikaanse gigant in opspraak vanwege de slechte werkomstandigheden. Daarnaast ontdekten Duitse hackers zondag dat de vingerafdrukbeveiliging van de iPhone 5S erg gemakkelijk is te omzeilen.

De twee iPhones zijn sinds vrijdag verkrijgbaar in onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Australië. Daarnaast is het de eerste keer dat Apple zijn telefoons vanaf het begin aanbiedt in China. De duurdere iPhone 5S is verkrijgbaar in goud, zilver en donkergrijs, terwijl de iPhone 5C in het blauw, groen, roze, geel en wit komt.

© Novum 2013
apple
iphone 5s
iphone 5c
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?