Jonge Marokkaan dreigt joodse school in Toulouse

marokko
14
24 sep '13
Een 20-jarige man is vorige week gearresteerd voor het bedreigen van een joodse school.

Dat meldt Yabiladi op basis van bronnen bij het Franse l'Est Republician. De jongeman is zoon van een Marokkaanse moeder en een nog onbekende vader en werd in de vroege ochtend op donderdag uit zijn bed geplukt in Corbenay. De arrestatie verliep voorspoedig omdat de arrestant zich niet verweerde. De aangevoerde feiten voor de arrestatie gaan terug naar 16 september. 

Mohammed Merah
De jonge Marokkaan zou op de bewuste dag de joodse school Ohr Torah in Toulouse hebben gebeld. Bij deze school vond het drama plaats dat Mohammed Merah aanrichtte toen hij twee kinderen en een leraar had gedood. Eenmaal gebeld deelde de man mee dat hij een neef van Merah is: 'Ik ben de neef van Mohammed Merah en ik ga je vermoorden. Ik kom je hoe dan ook vermoorden', zo dreigde hij. 

Onderzoekers vonden tijdens een huiszoeking de telefoon waar het gesprek mee was gevoerd. 'Alle elementen van het onderzoek zijn belastend maar hij blijft ontkennen dat hij het gesprek heeft gevoerd', zei de officier van justitie. De verdachte zit nog steeds vast.

© Redactie 2013
marokko
frankrijk
toulouse
mohammed merah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?