Marokkaanse hackers pesten Algerije

marokko
4
24 sep '13
Marokkaanse hackers hebben enkele belangrijke Algerijnse websites gehackt.

Nieuwswebsite Yabiladi meldt dat hackers uit Marokko de website van de Algerijnse openbare televisiekanaal ENTV hebben gehackt. De hack vond zaterdag plaats en toen de digitale piraten erin slaagden toegang te krijgen tot de website postten ze een foto met daarop de landkaart van Marokko met de Westelijke Sahara als Marokkaans gebied. In een tekst leggen de hackers haarfijn uit dat het betwist grondgebied gewoon van Marokko is.

Een bestuurder van ENTV maakte kort na de hack duidelijk dat hackers uit Marokko schuldig zijn aan de blokkade. IT-specialisten zouden daarop snel werk hebben gemaakt van de pijnlijke pagina, meldt Tawfik Khelladi.

Algerijnse beurs
Op dezelfde dag zou het economisch centrum van Algerije met een soortgelijke aanval te maken hebben gehad. Na de hack van de website van de Algerijnse beurs stond er eveneens een boodschap over de Westelijke Sahara en Marokko. Volgens het Algerijnse Tsa-Alégrie zijn dergelijke digitale aanvallen niet uitzonderlijk.

De bron stelt dat Algerije niet in staat is om websites van bedrijven en overheidsinstanties te beveiligen. Daardoor blijft Algerije kwetsbaar voor hackers, aldus Tsa-Alégrie.

© Redactie 2013
marokko
hackers
algerije
entv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?