Verbetering situatie illegalen in Marokko: speciaal bureau geopend

marokko
1
25 sep '13
Na de instructies van koning Mohammed VI is de Marokkaanse regering aan de slag gegaan met een nieuw immigratiebeleid.

De nieuwe wetten en richtlijnen moeten leiden tot een beter leven voor illegalen en asielzoekers in Marokko. Marokko ging snel te werk en heeft inmiddels een grote slag geslagen. In Rabat werd namelijk een bureau geopend speciaal voor vluchtelingen en illegalen. Het Bureau voor Vluchtelingen en Staatlozen valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken en werkt samen met de Hoge Commissaris voor Vluchtelingen.

In het gebouw worden asielverzoeken in behandeling genomen en moet de situatie van schrijnende gevallen onderzocht worden om voorrang te krijgen, zo laat het ministerie van Binnenlandse Zaken weten in een verklaring aan staatspersbureau MAP. Voor dit doel werd een commissie samengesteld die uit vertegenwoordigers van het ministeries van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken, Justitie, Werkgelegenheid en professionelen op het gebied van mensenrechten.

De Gemengde Commissie heeft ervoor gezorgd dat de behandeling van asielaanvragen op een flexibele en efficiënte manier gaat. De herstructurering van de behandeling van asielaanvragen volgt in een reeks van maatregelen die door de politiek zijn aangekondigd.

© Redactie 2013
marokko
illegale immigratie
mohammed vi
immigratiebeleid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?