Opnieuw kritiek op participatiesamenleving

algemeen
1
25 sep '13
SP-leider Emile Roemer hekelde in zijn inbreng tijdens de algemene beschouwingen de participatiesamenleving die het kabinet voorstaat.

"De regering trekt de handen af van de samenleving", stelde Roemer woensdag in de Tweede Kamer Volgens de SP-leider is de participatiesamenleving van premier Mark Rutte (VVD) in de praktijk een eufemisme voor 'zoek het zelf maar uit'. "Een premier kan niet de sloophamer hanteren en daarna verbaasd zijn dat het huis in elkaar stort."

Roemer ziet werkloosheid en armoede als de grootste problemen van deze tijd. "Waarom doet de regering niets aan al die duizenden kinderen die met honger naar school gaan? Armoede is geen tegenslag maar een aanslag, een aanslag op de toekomst van kinderen."

Een kleinere overheid zorgt volgens Roemer, die nauwelijks geïnterrumpeerd werd, voor grotere klassen op school, minder agenten op straat, verdere verschraling van de thuiszorg en voor meer jongeren die met een studieschuld worden opgezadeld. Ook zullen er minder inspecties zijn, waardoor het volgens hem wachten is op een volgende brand bij Chemie-Pack, een uitbraak van Q-koorts en meer voedselschandalen.

© Novum 2013
participatiesamenleving
begroting
crisis
roemer
sp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?