'Politie blunderde bij onderzoek Badr Hari'

marokko
15
26 sep '13
In het onderzoek naar betrokkenheid van vechtsporter Badr Hari bij de mishandeling van Koen Everink heeft de politie cruciale fouten gemaakt.

Dat zeggen forensisch deskundigen donderdag in het televisieprogramma Brandpunt Reporter. Zo gaf de politie toestemming om de skybox waar het incident zich voordeed schoon te maken nog voordat sporenonderzoek was verricht. Ook een bebloede theedoek die Hari in handen zou hebben gehad werd niet volgens de politieprotocollen in beslag genomen. De kleding van Everink werd in het ziekenhuis vernietigd.

Miljonair Koen Everink werd op 7 juli vorig jaar ernstig mishandeld tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena. Hari wordt gezien als hoofdverdachte van de molestatie. Brandpunt Reporter wist de hand te leggen op het politiedossier. Een politiecommandant gaf een cateringbedrijf toestemming de skybox op te ruimen nog voor sporenonderzoek had plaatsgevonden, blijkt volgens het programma uit het dossier.

Toen agenten de dag na het incident bewakingsbeelden kwamen bekijken, zou een personeelslid van het stadion hen verder gewezen hebben op de bebloede theedoek waar Hari volgens een getuige zijn handen aan had afgeveegd. De medewerker zou de theedoek vervolgens hebben opgeraapt en in een plastic zak aan de politie hebben overhandigd.

Ook het door Sensation ingeschakelde beveiligingsbedrijf zou grove fouten hebben gemaakt, is de teneur van een uitzending van afgelopen zondag. De beveiliging verzuimde de plaats delict af te sluiten na het incident. Ook zou Hari hebben verklaard dat beveiligers hem adviseerden via de tribune de skybox te verlaten.

Op de uitzending van afgelopen zondag geven wij geen reactie, laat het Openbaar ministerie woensdag weten. "Op de uitzending van donderdag kunnen we pas reageren als we die gezien hebben, maar daar geven wij waarschijnlijk ook geen reactie op", aldus een woordvoerder.

Het OM legt de 28-jarige Badr Hari poging tot doodslag ten laste voor de mishandeling. De K1-vechter staat ook terecht voor zeven andere geweldsdelicten en een verkeersdelict. De zaak wordt vanaf 10 oktober inhoudelijk behandeld. De Amsterdamse rechtbank heeft drie dagen uitgetrokken voor het proces.

© Novum 2013
marokko
badr hari
koen everink
skybox
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?