Advocaten Badr Hari doen aangifte van lekken omvangrijk dossier

marokko
3
26 sep '13
De advocaten van kickbokser Badr Hari hebben aangifte gedaan van het uitlekken van het politiedossier over de mishandeling van miljonair Koen Everink.

Dat laten raadslieden Bénédicte Ficq en Marnix van der Werf donderdag weten in reactie op uitzendingen van het televisieprogramma Brandpunt Reporter over de zaak. "De KRO beschikt kennelijk over het volledige - zeer omvangrijke (2800 pagina's) - politiedossier", aldus de raadslieden op de website van hun kantoor. "Daardoor wordt de voorbereiding van de strafzaak bemoeilijkt." Ze vinden ook dat de privacy van mensen die in het dossier voorkomen 'verregaand wordt aangetast'.

Everink werd vorig jaar juli ernstig mishandeld tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena. Hari wordt gezien als hoofdverdachte van de molestatie. Brandpunt Reporter wist de hand te leggen op het politiedossier en besteedde zondag al aandacht aan de zaak. In de uitzending van donderdag zeggen forensisch deskundigen dat de politie cruciale fouten in het onderzoek heeft gemaakt.

Ficq en Van der Werf deden in juli vorig jaar al aangifte van lekken door politie of justitie. Omdat nu het hele dossier is uitgelekt, hebben de raadslieden woensdag opnieuw aangifte gedaan van schending van het beroepsgeheim tegen 'vooralsnog niet bekende ambtenaren'.

© Novum 2013
badr hari
marokko
koen everink
marnix van der werf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?