Rotterdam krijgt partij voor moslims

algemeen
142
26 sep '13
De islamitische gemeenschap in Rotterdam werkt aan een lokale islampartij.

Volgens het AD moet de partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen die op 19 maart gehouden worden. Voormalig PvdA-raadslid Mohamed Talbi is een van de betrokkenen en bevestigde het voornemen. In Rotterdam wonen ongeveer 90.000 moslims en de initiatiefnemers zijn dan ook bezig om uit te zoeken of er draagvlak is voor de partij. Er is vooralsnog geen naam bedacht. De beweging zegt in gesprek te zijn met de Marokkaanse, Turkse, Somalische en Pakistaanse gemeenschap van de stad.

Het initiatief stamt mede voort uit het feit dat de PvdA een rechtse koers heeft geslagen. De partij die kon rekenen op veel steun van Nederlandse moslims lijkt deze groep de rug toe te keren.'Uit gesprekken die we de afgelopen 2 jaar hebben gevoerd, blijkt dat de behoefte aan een eigen politieke partij groot is,' zegt Talbi. De partijen die er nu zijn komen nog te weinig op voor moslims en hun belangen.

Moslimpartij
De komst van de moslimpartij zou in Rotterdam voor de nodige veranderingen kunnen zorgen. Zeker als de moslims niet meer op de PvdA stemmen kan dat ernstige gevolgen hebben voor de van oudsher linkse partij. Drie jaar geleden zorgden de moslims voor vier van de veertien behaalde zetels van de PvdA. De Nederlandse Moslim Partij deed destijds eveneens mee en haalde slechts 1054 stemmen. 

In Den Haag vertegenwoordigen de Partij voor de Eenheid (partijleider Abderrazak Khoulani) en de Islam Democraten (Arnoud van Doorn) de moslims in de stad met drie zetels.

© Redactie 2013
islampartij
moslims
rotterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?