Marokkaanse journalist officieel aangeklaagd voor terrorisme

marokko
10
26 sep '13
De hoofdredacteur heeft een officiële aanklacht tegen zich horen eisen en die is niet mals.

De hoofdredacteur publiceerde een video van Al-Qaida in de Islamitische Maghreb en werd kort daarna opgepakt. Ook het kantoor van website Lakome werd overhoop gehaald waarna de officiële aanklacht 'aanzetten tot terrorisme' luidt. In de video spraken leden van AQIM over Marokko en riepen ze op tot het plegen van aanslagen in het land. Anouzla verscheen dinsdagavond voor de rechter bij het hof van Beroep in Rabat. 

Het Openbaar Ministerie verklaarde dat Anzoula naast het aanzetten tot terreur ook belast zal worden voor het verdedigen van terreur en het verschaffen van materiële bijstand aan een terroristische organisatie. Dat maakten zijn advocaten woensdag bekend, zo meldt de Marokkaanse pers. Een officiële vervolging zal ondanks de vele protesten dus gewoon geschieden. Belangrijk om te vermelden is de rol van Lakome en de Spaanse krant El Pais. 

De Marokkaanse bron publiceerde namelijk een link die verwees naar het filmpje dat El Pais op hun website plaatste. De overheid heeft nu gedreigd om juridische stappen te ondernemen tegen El Pais. Anouzla staat op zijn beurt bekend als kritische journalist en vaak scherpe taal gebruikt tegen staatsinstellingen en de monarchie. Gevangenismuren in Marokko zijn hem om deze reden niet onbekend.

© Redactie 2013
marokko
ali anouzla
al-qaida
lakome
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi