Twee Marokkanen bij groep veroordeelden Frankrijk voor werven jihadstrijders

marokko
5
1 okt '13
Een rechtbank in Parijs heeft maandag acht mannen veroordeeld voor het lidmaatschap van een criminele samenzwering.

Bij de groep waren ook twee Franse Marokkanen betrokken. De mannen van 27 en 24 jaar werden schuldig bevonden en kregen vijf jaar gevangenis. Sharaf-Din Abarouz werd in 2011 gearresteerd op de luchthaven van Lahore in Pakistan en zou op weg zijn naar een militair trainingskamp van Al-Qaida. De andere Marokkaan is de 24-jarige Saad Rajraji en zou eveneens jihadisten hebben geworven.

De acht hebben volgens de rechtbank geprobeerd zich aan te sluiten bij internationale jihadistische organisaties. Een van de mannen, die werd gezien als leider van de bende, werd tevens veroordeeld voor het financieren van terroristische organisaties. Hij kreeg acht jaar cel. De anderen kregen celstraffen van achttien maanden tot vijf jaar.

Volgens het openbaar ministerie in Parijs gingen twee leden van de bende naar Pakistan om daar in jihadistische trainingskampen te worden getraind. De anderen waren dit ook van plan of hebben mensen geholpen naar trainingskampen te gaan.

De Franse regering maakt zich grote zorgen dat geradicaliseerde burgers aanslagen in Frankrijk uitvoeren. In 2012 vermoordde Mohammed Merah zeven mensen, onder wie een rabbijn en drie joodse schoolkinderen. Hij was naar Pakistan en Afghanistan geweest. Tevens zouden meer dan honderd Fransen naar Syrië zijn vertrokken om daar te vechten in de burgeroorlog.

© Redactie 2013
marokko
parijs
frankrijk
al-qaida
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi