Marokko: 'Vergeet Afrika niet'

marokko
2
1 okt '13
Marokko is dit jaar niet-permanent lid van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en heeft om hulp gevraagd voor Afrika.

Dat deed het koninkrijk in de persoon van de minister van Buitenlandse Zaken Saad Edinne El Othmani. Hij sprak maandag tot de internationale gemeenschap over de ontwikkeling van Afrika en dat het onderwerp op de agenda moet blijven. Vooral de strijd tegen armoede moet hoge prioriteit genieten, zo zei El Othmani tegen de aanwezige landen.

De Marokkaanse minister maakte duidelijk dat het 'wishful thinking' is om te oordelen dat Afrika een duurzame ontwikkeling doormaakt en dat armoede beetje bij beetje verdwijnt maar er zijn genoeg andere problemen. Zo heeft Afrika niet de vrije toegang tot internationale economische markten en ontvangt het een te klein aandeel van de buitenlandse investeringen en officiële ontwikkelingshulp.

Marokko maakt zich daar ernstige zorgen over, zo liet El Othmani weten tijdens de tweede week van de jaarlijkse Algemene Vergadering van de VN. De Marokkaan hoopt op maatregelen waarmee Afrikaanse landen hun prestaties kunnen verbeteren op de internationale markten en om aantrekkelijker te worden voor buitenlandse investeringen.

© Redactie 2013
marokko
afrika
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?