Boeddhisten steken 94-jarige moslima dood in Myanmar

buitenland
31
2 okt '13
Boeddhistische relschoppers hebben donderdag in het westen van Myanmar een 94-jarige islamitische vrouw vermoord en meer dan zeventig huizen in brand gestoken.

Dat hebben de autoriteiten gezegd. Een bezoek van president Thein Sein aan de deelstaat Rakhine kon niet voorkomen dat het sektarische geweld voor de zoveelste keer oplaaide. In verschillende dorpen rondom de stad Thandwe braken dinsdag onlusten uit. In Thabyuchaing gingen zo'n zevenhonderd relschoppers, sommigen met zwaarden, de straat op. Bij de gevechten die uitbraken werd een bejaarde islamitische vrouw doodgestoken, aldus de politie. Zeventig tot tachtig huizen werden in brand gestoken.

Het was voor het eerst dat de president Rakhine bezocht sinds het sektarische geweld ruim een jaar geleden voor het eerst de kop opstak. De massale aanwezigheid van veiligheidstroepen ter gelegenheid van Thein Seins bezoek kon een nieuwe geweldsuitbarsting niet voorkomen. De autoriteiten hebben een avondklok ingesteld.

Het sektarische geweld in Rakhine is uitgegroeid tot een campagne tegen moslims die zich steeds verder verspreidt door het land. Tot dusver zijn al meer dan 240 mensen omgekomen en hebben 140 duizend huis en haard achtergelaten. Het merendeel van hen is moslim.

© Novum 2013
boeddhisten
moslims
rakhine
myanmar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi