Extra geld voor leerlingen Ibn Ghaldoun

algemeen
4
2 okt '13
De school die het onderwijs overneemt aan de leerlingen van de islamitische school Ibn Ghaldoun krijgt 1500 euro extra per leerling van het kabinet.

Dat heeft staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) woensdag laten weten. Het bedrag is eenmalig en komt bovenop de reguliere bekostiging. "Dit is bedoeld voor extra ondersteuning en lesuren om onderwijsachterstanden weg te werken", schrijft Dekker aan de Tweede Kamer. Vorige maand maakte Dekker bekend dat hij per 1 november de financiering van Ibn Ghaldoun stopzet. Inmiddels heeft de school faillissement aangevraagd.

De 630 leerlingen van Ibn Ghaldoun kunnen voorlopig terecht bij de christelijke scholengemeenschap Melanchthon. De gemeente Rotterdam gaat voor betere huisvesting zorgen. Dekker zegt te hopen dat de leerlingen zo weinig mogelijk last zullen ondervinden van de overstap. "Ik begrijp dat het niet niks is om tijdens het schooljaar van school te moeten wisselen, maar ik ben ervan overtuigd dat het de opleiding en ontwikkeling van de jongeren uiteindelijk ten goede komt."

Ibn Ghaldoun kwam deze zomer in het nieuws omdat er 27 examens waren gestolen. Daarnaast bleek uit onderzoek van de inspectie dat de onderwijskwaliteit al jaren ondermaats is. Ook waren er bestuurlijke en financiële gebreken. De taalvaardigheid van leraren liet te wensen over en het merendeel van hen werkte onbevoegd.

© Novum 2013
ibn ghaldoun
dekker
rotterdam
melanchthon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?