Veel doden bij vluchtelingendrama Lampedusa

buitenland
2
3 okt '13
Een boot met Afrikaanse vluchtelingen is voor de kust van het Siciliaanse eiland Lampedusa in brand gevlogen en gezonken.

Er zijn tot dusverre zeker 78 lichamen geborgen. Dat hebben de gezondheidsdiensten in Palermo gezegd. Bijna honderdzestig opvarenden overleefden het drama. Zo'n 250 mensen worden nog vermist. Er is een zoek- en reddingsoperatie op touw gezet, zei de kustwacht. Daarbij zijn schepen en helikopters ingezet. Onder de geborgen doden zijn een kind van ongeveer 3 jaar oud en een zwangere vrouw, zei burgemeester van Lampedusa Giusi Nicolini.

Mogelijk bevonden zich vijfhonderd mensen aan boord van het vaartuig. De migranten zijn afkomstig uit Eritrea, Ghana en Somalië. Op het vaartuig brak brand uit toen opvarenden fakkels aanstaken om zichtbaar te worden voor passerende schepen, zei Nicolini. Lampedusa ligt dichter bij Afrika dan het Italiaanse vasteland en is daardoor een geliefde bestemming voor vluchtelingen.

Eerder deze week vond er bij Sicilië ook al een drama plaats toen dertien mannen vlak voor de Siciliaanse kust verdronken.

© Novum 2013
afrika
lampedusa
italië
illegale immigratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?