Koen Everink niet aanwezig bij proces tegen Badr Hari

marokko
88
7 okt '13
Koen Everink is later deze week niet aanwezig bij de rechtszaak tegen Badr Hari.

Hij heeft zich om gezondheidsredenen teruggetrokken, bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving hierover van Brandpunt Reporter maandag. Everink, die vorig jaar werd mishandeld door de kickbokser, zou als getuige worden gehoord, maar het Openbaar Ministerie heeft die oproep ingetrokken. Hij heeft al uitgebreide verklaringen bij de politie en rechter-commissaris afgelegd.

Een woordvoerder van justitie benadrukt dat zijn verklaring blijft staan en dat Everink zich niet terugtrekt als getuige. Het OM wilde dat hij naar de zitting kwam omdat het nog aanvullende vragen heeft over de molestatie. Ook wilde justitie zien 'wat voor figuur' Everink nu eigenlijk is.

De advocaat van Everink stuurde justitie echter een medische verklaring dat zijn cliënt niet in staat was om naar de zitting te komen. Wat hem precies mankeert en of het nog te maken heeft met de mishandeling, wil het OM niet zeggen. "We hadden hem eventueel kunnen dwingen om te komen, maar we hebben besloten dit niet te doen gezien zijn gezondheidstoestand", aldus de woordvoerder.

Hari staat vanaf donderdag voor de rechter wegens een poging tot doodslag op miljonair Everink tijdens het dancefeest Sensation in juli vorig jaar. De 28-jarige Hari staat ook terecht voor zeven andere geweldsdelicten in Amsterdam. Naast Hari staat ook medeverdachte Ferhat Y. terecht. Voor het proces in de Amsterdamse rechtbank zijn drie dagen uitgetrokken.

© Novum 2013
marokko
badr hari
koen everink
om
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi