Verbeek geeft uitleg over 'verrader' Chadli en jonge Bakkali

marokko
112
8 okt '13
Zakaria Bakkali heeft zijn keuze gemaakt tussen België en Marokko.

De PSV'er heeft definitief gekozen voor de nationale ploeg van België. Pim Verbeek, technisch directeur van de Marokkaanse bond, stond twee jaar geleden al op de stoep bij de buitenspeler. Nu blijkt zonder succes. "We hebben met hem en zijn familie gesproken. Dat is mijn taak vanuit de Marokkaanse voetbalbond", zegt Verbeek in gesprek met het Algemeen Dagblad, over de toen vijftienjarige voetballer.

"We hebben alleen de contacten gelegd, want je kunt van zo'n jochie niet verwachten dat hij dan al zijn keuze zou maken." "Zelfs nu op zeventienjarige leeftijd, zou je hem zoiets niet moeten vragen, maar dat is mijn persoonlijke mening", vervolgt Verbeek zijn verhaal. "Wij hebben dus bij de Marokkaanse voetbalbond absoluut geen druk gelegd op Bakkali. Als een voetballer een ander land boven Marokko verkiest, begrijpen ze dat hier wel hoor. Als het maar respectvol gebeurt, zoals bij Afellay en Maher, dus niet zoals Chadli dat gedaan heeft."

Chadli werd door Marokko-captain Houssine Kharja uitgemaakt voor verrader, hij liet zelfs weten hem nooit de hand te willen schudden. Verbeek begrijpt de kritiek. "Chadli speelde eerst een oefeninterland bij Marokko. Als je eenmaal het Marokkaanse shirt hebt aangetrokken, kun je niet meer terug. Hij heeft toch wel door dat men dat daar niet kan begrijpen?"

De Marokkaanse bond krijgt wel eens de kritiek dat ze zich te laat melden bij mogelijke internationals. Verbeek is het daar echter niet mee eens. Twee jaar geleden ging hij al op bezoek bij Bakkali. "Maher en Chadli moesten nog hun eerste wedstrijd voor hun ploeg spelen, toen ik al op bezoek was. Dat geldt nu ook voor talenten in Spanje, Frankrijk en Italië. Talenten waar nu nog nooit iemand van heeft gehoord."

© Voetbalprimeur 2013
marokko
zakaria bakkali
belgië
pim verbeek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?