Marokko en Europa praten over makkelijkere visumprocedures

marokko
3
8 okt '13
De Europese Commissie heeft voorgesteld om met Marokko te onderhandelen over flexibelere visumprocedures.

Dat meldt Yabiladi op basis van berichtgeving in El Diario. De commissaris voor Europese Zaken Cecilia Malmström reageerde op het voornemen: 'Dit is een zeer concrete en belangrijke stap in de samenwerking tussen de EU en Marokko'. De versoepeling van de visumplicht draagt volgens haar bij aan de versterking van het wederzijds begrip en de sociale economische ontwikkeling van de betrokken landen en volkeren.

Voor beide partijen lijkt er dus goed nieuws op komst. Malmström prees daarbij de beslissing van Marokko om een nieuwe weg in te slaan op het gebied van migratie en asiel. 'Dit is een positief teken voor onze samenwerking', aldus de commissaris. In juni tekenden Marokko en de EU al een overeenkomst om visums te vergemakkelijken voor burgers, studenten, onderzoekers en professionals.

In een voetnoot meldde de Europese Commissie dat de voorgestelde maatregelen meerdere aspecten bevatten. Punten als de vereenvoudiging van de documenten, meerdere binnenkomsten, langere geldigheidsduur en de kwijtschelding of vermindering van vergoedingen voor bepaalde categorieën reizigers staan allemaal op de agenda. Als het aan de EU ligt starten de onderhandelingen hierover snel.

© Redactie 2013
marokko
visum
europese commissie
europa
visa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi