Toch aangifte tegen stelend PvdA-raadslid

algemeen
5
10 okt '13
Tegen het voormalige Utrechtse PvdA-raadslid Bert van der Roest, die geld van de daklozenkrant in eigen zak stak, wordt donderdag alsnog aangifte gedaan.

De jongerenafdelingen van de PvdA en de VVD in Utrecht stappen naar de politie. Ze vinden het 'niet rechtvaardig' als er geen vervolging plaatsvindt, zo stellen ze in een gezamenlijke verklaring. Van der Roest gaf dinsdag zijn raadszetel op toen duidelijk werd dat hij als penningmeester bij het Utrechtse Straatnieuws geld uit de kas van de krant had opgenomen voor eigen gebruik. Het gaat om een bedrag van zo'n veertigduizend euro.

De voorzitter van de daklozenkrant wil geen aangifte doen als Van der Roest het geld terugbetaalt. Dat stuitte tegen de borst van de Utrechtse jongerenafdelingen. Zij vinden dat vervolging op zijn plaats is. Justitie liet dinsdag naar aanleiding van de kwestie weten dat er nog geen strafrechtelijk onderzoek werd ingesteld omdat er nog geen aangifte was gedaan. Of het Openbaar Ministerie nu tot vervolging overgaat, is nog niet bekend.

© Novum 2013
pvda
bert van de roest
daklozenkrant
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi