Forse vertraging proces Badr Hari: strafeis pas over enkele weken

sport
0
11 okt '13
Het onderzoek van de Rijksrecherche naar het lekken van het strafdossier over Badr Hari gaat nog enkele weken duren.

Dat zei de officier van justitie vrijdag in de Amsterdamse rechtbank. Dat betekent dat het Openbaar Ministerie voorlopig nog geen strafeis gaat formuleren en de zaak forse vertraging oploopt. Het onderzoek verloopt minder voorspoedig dan gehoopt, zei de officier. Het dossier kwam in handen van het tv-programma Brandpunt Reporter. De advocaten van Hari sluiten uit dat het via hun kantoor is uitgelekt.

Ook de advocaat van Koen Everink, die vorig jaar werd geslagen door Hari in de Amsterdam Arena, ontkende betrokkenheid bij het lek. Hari's advocaat Bénédicte Ficq zei dat ze pas verder wil gaan als het rapport van de Rijksrecherche klaar is. De mishandeling in de Arena wordt echter vrijdag besproken, besloot de rechtbank. Maandag worden dan de persoonlijke omstandigheden van Hari besproken.

Donderdag werden al drie politiemensen gehoord die onderzoek deden bij de skybox in de Arena. Ficq en de advocaat van medeverdachte Ferhat Y. hadden daarom gevraagd omdat in de uitzending een foto van een bloedspatten op een wc-bril in de Arena werd getoond die niet in het dossier zat. Zij willen weten of de politie de foto wel kent en wie hem maakte.

De ondervraging op het hoofdbureau van politie ging donderdag niet zo heel erg lekker, zei Ficq. De officier van justitie ontnam haar het woord en ze kon niet alle vragen stellen, zei ze. De raadsvrouw voelt zich in haar ondervragingsrechten beknot en stelde voor de getuigen in de rechtszaal of bij de rechter-commissaris te laten verhoren. De rechtbank besloot tot dat laatste.

Overigens maakt de foto ook deel uit van het onderzoek van de Rijksrecherche. Het OM zegt de foto, die mogelijk ontlastend is voor Hari, niet te kennen. De officier zei dat de foto mogelijk door derden is gemaakt, en niet door de politiemensen die in de nacht van de mishandeling onderzoek deden.

© Novum 2013
badr hari
proces
lek
om
amsterdam
koen everink
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?