Kussende tieners Marokko voor rechter

marokko
12
11 okt '13
Vandaag vond de eerste hoorzitting plaats inzake de drie tieners die verantwoordelijk zijn voor de zoenfoto die op Facebook terechtkwam.

De eerste dag van het proces tegen de twee verliefde tieners en hun amateurfotograaf begon vandaag. 'De hoorzitting werd achter gesloten deuren gehouden vanwege de leeftijd van de verdachten', zegt een bron volgens Yabiladi. Zij voegt hieraan toe dat de twee jongens in kwestie niet aanwezig waren. Alleen het meisje en haar moeder gaven gehoor aan de oproep van de rechter.

Het verliep allemaal opvallend rustig. Er waren geen demonstraties, sit-ins of massale zoenpartijen georganiseerd door plaatselijke verenigingen die strijden voor seksuele vrijheden. De hele zitting duurde overigens niet heel lang want de jeugdrechter besloot om de zaak uit te stellen tot 22 november. Justitie tracht namelijk om het omvangrijke dossier te bestuderen en heeft daar veel tijd voor nodig. 

Amnesty
Mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept op om de vervolging van de tieners terug te trekken. Philip Luther is de programmadirecteur van Amnesty in Noord-Afrika en het Midden-Oosten en noemde de arrestatie 'absurd' en het onderzoek naar dergelijke feiten 'belachelijk'. Zijn organisatie roept de Marokkaanse autoriteiten op om onmiddellijk en onvoorwaardelijk de aanklachten in te trekken. 

Andere organisaties zijn hetzelfde van mening en uiten hun steun uit solidariteit met de families in kwestie. Zij spreken vooral van een schending van privacy en burgerlijke vrijheden van individuen.

© Redactie 2013
marokko
facebook
tieners
zoenfoto
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?