Waarschuwing voor extreme neerslag

algemeen
2
13 okt '13
Het KNMI waarschuwt zondag voor extreem weer.

Voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht geldt code oranje vanwege grote hoeveelheden neerslag. In Noord-Holland is code geel van kracht vanwege kans op aquaplaning. Op sommige plaatsen valt er meer dan tachtig millimeter regen, aldus het KNMI. Verder komt er in het zuidwesten onweer voor en zijn aan de kust zware windstoten mogelijk.

Meldingen van wateroverlast zijn er tot dusver vooral op Goerree-Overflakkee, aldus een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. In de provincie Utrecht kwamen meldingen uit onder meer Zeist, Maarssen en De Bilt binnen. Die gingen over stormschade en ondergelopen kelders en straten, laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht weten.

Verder was de A20 tussen Gouda en Hoek van Holland afgesloten als gevolg van water op de weg, meldt de Verkeersinformatiedienst. Er was daar slipgevaar. Volgens weeronline.nl is de hoeveelheid neerslag die dit etmaal plaatselijk valt, evenveel als er normaal in de hele maand oktober valt. In de avond gaat het minder hard regenen.

Maandag krijgt de westelijke helft van het land nog te maken met regen en is het bewolkt met zo'n 13 tot 15 graden. Woensdag is het even droog, de dagen erna gaat het weer regenen.

© Novum 2013
knmi
het weer
regen
herfst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?