Moord op 'Baby Hope' na 22 jaar opgelost

buitenland
1
13 okt '13
Amerikaanse rechercheurs hebben na 22 jaar de moord op 'Baby Hope' opgelost.

Het meisje werd in 1991 dood aangetroffen in een koelbox. Een familielid van het meisje, de 52-jarige Conrado Juarez, heeft bekend haar seksueel te hebben misbruikt en haar vervolgens te hebben laten stikken, zei de politie zaterdag. De naam, leeftijd en omstandigheden van de dood van het meisje waren gedurende 22 jaar onbekend. Zaterdag zei de politie dat naar aanleiding van een tip en DNA-onderzoek is vastgesteld dat het om de indertijd 4-jarige Anjelica Castillo gaat.

In juli 1991 werd het mishandelde en ondervoede lijfje van het meisje aangetroffen in een koelbox langs de kant van een weg in New York. Ze kreeg de bijnaam Baby Hope en honderden mensen waren aanwezig op haar begrafenis in 1993, die werd betaald door rechercheurs. Het lichaampje werd daarna tweemaal, een keer in 2007 en een keer in 2011, opgegraven voor DNA-onderzoek.

In juli van dit jaar deden rechercheurs opnieuw een poging om te achterhalen wat er met het meisje was gebeurd. Ze hingen onder meer posters op in de wijk waar het lichaam werd gevonden en loofden twaalfduizend dollar uit voor informatie die tot een arrestatie zou leiden. De tip die vervolgens binnenkwam, leidde naar de zus van Anjelica, die tegen agenten zei dat ze dacht dat haar zus was vermoord.

De moeder van Anjelica, wier naam niet is bekendgemaakt, had niet de voogdij over het meisje op het moment van haar dood. Anjelica woonde bij familie van haar vader. Juarez werd vrijdag opgepakt terwijl hij als bordenwasser in een restaurant aan het werk was. Hij vertelde dat hij het meisje voor het eerst had gezien toen hij het huis bezocht waar ze woonde.

Hij misbruikte haar, doodde haar en schakelde de hulp van zijn zuster in om zich van het lijkje te ontdoen. De ouders van Anjelica hebben haar nooit als vermist opgegeven en kenden de verdachte. De politie wilde zaterdag niet zeggen of Juarez eerder is opgepakt of in verband is gebracht met seksueel misbruik.

© Novum 2013
vs
baby hope
conrado juarez
anjelica castillo
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?