Meer tieners melden zich als orgaandonor
Steeds meer jongeren tussen de 12 en 18 jaar registreren zich als orgaandonor.
14 October 2013
lifestyle

Dat meldt het AD op basis van cijfers van de Nederlandse Transplantatie Stichting. Vorig jaar registreerden ruim 47 duizend jongeren zich als donor en in dit jaar hebben zich al ruim 46 duizend jongeren gemeld. Jongeren wordt niet gevraagd zich te melden als donor. Iedereen die 18 jaar is, krijgt een verzoek van het donorregister. Volgens de stichting komt de stijging doordat jongeren steeds zelfstandiger zijn geworden.

"Op onze Facebook-pagina, die vooral door jongeren wordt bezocht, zien we heel inhoudelijke discussies ontstaan", zegt een woordvoerder in de krant. Nederland telt in totaal ruim 3,5 miljoen donoren. Dat is een miljoen meer dan tien jaar geleden. De stijgende groep jongeren speelt daar een belangrijke rol in.

De Nederlandse Transplantatie Stichting houdt de komende dagen de Donorweek, waarin mensen worden opgeroepen zich te registreren als orgaandonor. Treinmachinisten waren boos om een spotje rond de Donorweek, omdat een triatleet met een donorhart nog stel onder spoorbomen doorrent. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) liet zondag weten geen problemen te hebben met het 'prikkelende' spotje.

© Novum 2013
transplantatie
orgaandonor
tieners
jongeren
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi